Dieren

Grote zorgen om dieren in ondergelopen Spaans asiel

In Spanje heeft het noodweer de afgelopen dagen zes mensenlevens gekost. De Spaanse premier heeft vandaag het rampgebied bezocht. In onder andere de stad Orihuela wordt de schade opgenomen.

In het gebied valt naar schatting 260 liter regenwater per vierkante meter per jaar, terwijl er in de afgelopen dagen 300 liter per vierkante meter uit de hemel kwam.

De Rotterdamse Christine Burgemeester keek deze dagen met afschuw naar de beelden uit Orihuela. Haar Stichting Zilver ondersteunt het plaatselijke dierenasiel in Orihuela, dat helemaal vol zat ten tijde van het noodweer. Plaatselijke medewerkers konden niet meer bij de dieren komen en moesten met lede ogen toezien hoe het water langzaam maar zeker alles blank zette.

Poezen overleden

Tweeduizend kilometer verderop doet Christine wat ze kan. Inmiddels is de eerste lading voer al verscheept. Ook is er al geld overgemaakt voor de meest noodzakelijke goederen.

In het asiel van Orihuela lijken de meeste honden het te hebben overleefd. Niet alle katten hebben hetzelfde geluk, al is het precieze aantal overleden poezen nog onbekend.

Voor meer informatie over Stichting Zilver kunt terecht op hun website.