112

Rietgedekt restaurant compleet in de as gelegd door grote brand in Oene

Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag het restaurant De Rietstolp aan de Eperweg bij het Gelderse Oene volledig in de as gelegd. De brand werd 02.50 uur ontdekt en gemeld bij de meldkamer van de brandweer.

Er werd vrij snel opgeschaald naar grote brand, zodat er direct veel blusvoertuigen op de brand afgestuurd werden. Naast het brandweerkorps van Oene werden ook de korpsen van Epe, Apeldoorn, Welsum, Heerde en Hattem opgeroepen.

Flinke rookontwikkeling

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling vanuit de rieten kap van het pand. De rook kwam van voor tot achter onder de rieten kap vandaan, een teken dat de brand zich onder de rieten kap al flink had ontwikkeld. Het duurde dan ook niet lang voordat het rieten dak volledig in brand stond. De brand ging gepaard met metershoge vlammen.

Ondanks dat de hulpdiensten er snel bij waren was het niet mogelijk om het pand te redden van de vlammen. Wel werd er ingezet op het behoud van een naastgelegen pand dat door de brand mogelijk bedreigd kon worden. Dit pand is behouden gebleven. Een aangebouwde (opslag)schuur is wel in vlammen opgegaan.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niks bekend. De brandweer is nog de hele nacht bezig geweest met nablussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Beeld: SPS Media