112

Schoolbrand Terneuzen mogelijk aangestoken

Een leegstaand schoolgebouw aan de Merwedelaan in Terneuzen staat sinds het begin van maandagmiddag in brand. Volgens de brandweer ging het om een zeer grote brand, inmiddels is het vuur onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De brand woedt in het gebouw van voormalige basisschool De Geule. De naastgelegen school De Steiger is ontruimd. De leerlingen zijn naar een andere locatie van de school gebracht. Ouders konden de kinderen daar ophalen.

Grote inzet hulpverlening

De brand is met groot materieel aangepakt. Het brandende gebouw staat midden in een woonwijk. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Er is een NL-alert met de waarschuwing verstuurd. De brandweer moest het vuur grotendeels bestrijden van buiten het pand.

De politie sluit brandstichting niet uit. In de buurt wordt onderzoek gedaan. De politie zoekt getuigen.

Fusieschool Terneuzen

Basisschool De Geule fuseerde vorig jaar met de Meerpaal en de Hille tot de nieuwe basisschool De Steiger. Het gebouw van De Geule stond sinds deze zomer leeg en moet gesloopt worden. Volgens BNdeStem waren er de laatste tijd al vaker berichten over vandalisme.

Beeld: Provicom