112

Grootouders krijgen schrik van hun leven wanneer kleinzoon (4) bijna ontvoerd wordt

Grootouders Trienke en haar man zullen een bezoekje aan de Vomar in Haarlem niet snel vergeten. Tijdens het boodschappen doen probeerde een nog onbekende man hun vierjarige kleinzoon mee te nemen.

Het echtpaar is na afloop zo erg geschrokken van het voorval dat zij nu anderen willen waarschuwen. Haar bericht op Facebook is inmiddels ruim 8000 keer gedeeld.

Speelhoek

Bij binnenkomst van de supermarkt aan de Paul Krugerkade wilde het jongetje gaan spelen in de speelhoek. Oma Trienke besloot zelf de boodschappen te doen, terwijl opa in de buurt bleef van de speelhoek. Terwijl het jonge kind zat te spelen kwam er een man aangelopen die het jochie een aai over zijn hoofd gaf en hem vervolgens probeerde op te tillen en mee te nemen.

Opa zag het gebeuren en kon snel ingrijpen door naar de man te schreeuwen dat ”hij zijn kleinzoon los moest laten”. De vermeende ontvoerder schrikt, zet de jongen neer en neemt direct de benen. De grootouders van het kind zijn naar de servicebalie gegaan om te vragen of er opnames zijn gemaakt van de ontvoeringspoging. In het bericht staat dat de supermarkt nog contact opneemt met het echtpaar.

Al eens eerder gebeurd in Haarlem

Vorig jaar december berichtte NH Nieuws al over een soortgelijk incident. In een andere supermarkt in de Haarlemse wijk Schalkwijk probeerde een vreemde man een tweejarige peuter mee te nemen. De man kon uiteindelijk worden overmeesterd door omstanders. Het is niet duidelijk of het om dezelfde man gaat.