Misdaad

Gezin in Nuenen opgepakt omdat politie vraagtekens zet bij hun luxe leventje

De politie heeft dinsdag in een woning in het Brabantse Nuenen drie bewoners opgepakt op verdenking van witwassen. Het gaat om een echtpaar en hun zoon.

Het gezin viel op door de luxe levensstijl die het er op na hield. “Uit financieel onderzoek bleek dat de geregistreerde inkomsten van het gezin geen verklaring geven voor deze levensstijl. Het vermoeden bestaat dat deze gefinancierd wordt met inkomsten uit illegale activiteiten”, aldus de politie, die de verdachten bestempeld als ‘windhappers’. “Wel de lusten, niet de lasten. Windhappers zijn mensen die nauwelijks inkomen halen uit een reguliere baan, maar er ondertussen wel een luxe leven op nahouden.”

Dure auto’s

Bij de inval in de woning aan de Cantersakker zijn drie auto’s en een aanhangwagen in beslag genomen. Het gaat om een Audi A8, een Mercedes Vito en een Mercedes CLA. Gezien de waarde van de voertuigen en het op papier lage inkomen van het gezin, vermoedt de politie dat de spullen zijn betaald met crimineel geld. Dat wordt nog onderzocht.

De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Beeld: SQ Vision