Dieren

Kat deels ontveld na mogelijke mishandeling met vuurwerk

“Het is een super lieve kat”, laat een medewerker van Dierenopvangcentrum Vlaardingen via de telefoon weten. Die lieve kater is donderdagavond laat zwaar gewond opgepikt door de Dierenambulance.

Het dier liep op de Korte Heinlantstraat in Rotterdam. Bij controle in een dierenartspraktijk bleek de kater een ontvelde rug te hebben. Ook zijn anus is kapot en zat er een stukje plastic in zijn achterste. Het dier mist ook een staart, maar het is onduidelijk of dat niet eerder ook al zo was.

Volgens Dierenopvangcentrum Vlaardingen gaat het naar omstandigheden goed met het dier. Het krijgt pijnstillers en antibiotica. De medewerkers van de opvang vinden het verschrikkelijk wat er met de kater is gebeurd. Daar komt bij dat de eigenaar onbekend is.

Op de Facebook-pagina van de opvang is een oproep geplaatst. Dit bericht is al ruim vierhonderd keer gedeeld. Het dier is niet gecastreerd, heeft geen hals bandje en ook ontbreekt een chip. Dierenopvangcentrum Vlaardingen hoopt de eigenaar te achterhalen. Ook worden getuigen opgeroepen zich te melden. De kater wordt intussen goed verzorgd en gaat binnenkort naar een asiel.

Vuurwerk dood kater

Eerder in december kwam kater DJ Karel in IJsselstein om het leven. Volgens eigenaar Marga Smolders kwam het dier om het leven door vuurwerk in de anus. Ook toen werd het Facebook-bericht over de dierenmishandeling veelvuldig gedeeld. De kans dat de daders nog gepakt worden is echter klein. Begin december werd een kat in Maarssen gevonden met een tak van 20 centimeter in het achterwerk.

Dierenopvangcentrum Vlaardingen raadt mensen aan hun katten zoveel mogelijk binnen te houden in de tijd rond de jaarwisseling. Dit verkleint de kans op dierenmishandeling.

Beeld: Facebook.com/Dierenopvangcentrum Vlaardingen