112

Getuige van felle brand Mijdrecht: 'Lijkt me dat dit niet zomaar vandalisme is'

Inwoners van Mijdrecht zagen afgelopen nacht hoe brand uitbrak bij een zonnestudio in de Dorpsstraat. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. “Het lijkt me dat dit niet zomaar vandalisme is”, vertelt getuige Nadine Werkhoven, “maar ik heb geen idee waarom iemand dit zou doen.”

Werkhoven woont ongeveer tegenover de zonnestudio. Ze schrok zaterdagochtend rond 05.30 uur wakker van een paar harde knallen. “Alsof iemand ergens probeerde in te breken.” Toen zag ze dat verderop in de straat iets in brand stond.

Lees ook: Felle brand bij zonnestudio Mijdrecht is waarschijnlijk aangestoken

Waarschijnlijk ging het om een jerrycan, al weet de vrouw uit Mijdrecht dat niet zeker. “Een ton, een jerrycan. Ik weet het niet precies. Het leek een fakkel-achtig iets. Daarna is het gebouw vrij snel in de fik gevlogen.” Werkhoven filmde de brand. “Wat gaat dat snel”, zegt ze in de video, als ze ziet dat de vlammen om zich heen grijpen.

Veel schade na brand

De schade aan de zonnestudio is groot. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, is de voorpui van het pand zwartgeblakerd. Aangezien de ruiten van het pand waren ingeslagen, wordt vermoed dat de daders ook binnenin het gebouw brand wilden stichten.

Werkhoven heeft niet gezien wie het vuur heeft aangestoken. “We hebben wel iemand horen wegrennen.” Ook voor haar blijft het gissen wat er precies aan de hand is rond de zonnestudio.