Opmerkelijk

Geschorste leraar: 'Het liefst zou ik gewoon afscheid nemen van mijn leerlingen'

Leraar Gerrit Keeman uit Assendelft is blij met alle steun en aandacht die hij krijgt na zijn schorsing van het Kennemer College in Heemskerk. Maar het allerliefst zou hij gewoon afscheid nemen van zijn leerlingen.

“Ik hoef niet meer terug en begrijp dat de school daar ook niet op zit te wachten”, vertelt Gerrit aan Hart van Nederland, nu de rust wat is wedergekeerd. “Maar ik zou wel graag afscheid nemen van mijn leerlingen. Hoewel ik niet denk dat de school dat gaat regelen.”

Lees ook: Geschorste leraar reageert: ‘Laat mijn moeder niet voor hoer uitmaken’

Hij heeft bloemen, kaartjes en ontelbaar veel steunbetuigingen gekregen de afgelopen dagen. “Het overvalt me allemaal, maar het is absoluut hartverwarmend”, laat Gerrit weten. “Ik heb ook bloemen gekregen vanuit de gemeente.”

Geen spijt

Gerrit werd – een week voor zijn geplande pensioen – op non-actief gezet, toen een filmpje naar buiten kwam waarin een een leerling bij zijn nek pakt en de klas uitstuurt. Eerder liet de docent weten dat hij geen spijt heeft van zijn actie. “Ik laat mijn moeder niet uitschelden voor hoer”, zei hij stellig.

Lees ook: Inzamelingsactie voor geschorste leraar die leerling bij nekvel pakte

Keeman kan rekenen op veel steun op sociale media. Ook de doneeractie die is opgezet is bedoeld om hem te steunen. “Het zal je maar gebeuren dat je je leven hard hebt gewerkt en je ingezet hebt voor de school en zijn leerlingen en dat je vlak voor je met pensioen wordt uitgekafferd door een leerling, je hem op zijn plek zet en dan naar huis mag vertrekken”, zei de initiatiefnemer van die actie.

Weekje weg

Inmiddels is er bijna 2.400 euro opgehaald. Vanavond sluit de doneeractie en wordt het geld naar Gerrit overgemaakt. “Het had niet gehoeven, maar ik ben er heel blij mee hoor. Mijn vrouw en ik gaan er een weekje van weg”, zegt hij. “Waarheen zien we wel, eerst even bijkomen. Het liefst had ik mijn tijd op school gewoon afgemaakt en had ik op een leuke manier afscheid genomen.”