Politiek

Geert Wilders naar azc Gilze om te protesteren tegen miljoenenverbouwing

PVV-leider Geert Wilders bezoekt vanavond het asielzoekerscentrum in Gilze. Hij gaat naar een inloopbijeenkomst, omdat hij kritisch is op het ‘miljoenen verslindende project’ om het azc te verbouwen.

Een geldverslindend project of een nuttige verbouwing? Dat is de vraag die voor veel bezoekers centraal staat bij de inloopavond van het azc in Gilze. Tijdens de avond geven de organisatie, de architect en de aannemer toelichting over de renovatie.

Kosten: 40 miljoen

De nieuwe gebouwen waar asielzoekers gehuisvest worden, krijgen een eigen keuken zodat iedereen voor zichzelf kan koken. Er wordt ook onderzocht of de gebouwen van het gas af kunnen. Daardoor blijft de uitstoot van stikstof beperkt en hoeft de verbouwing niet stilgelegd te worden. De enorme verbouwing zal naar verwachting 40 miljoen euro kosten.

Geert Wilders bezoekt de inloopavond samen met zijn collega-Kamerlid van de PVV, Emiel van Dijk. Ze willen zich laten informeren over het miljoenenproject.

Geert Wilders: stoppen met asielwaanzin

De PVV-leider gaat zich tegen de plannen voor het azc in Gilze verzetten, maakte de partij eerder al bekend. Hij is van plan ‘ter plekke de direct betrokkenen te adviseren te stoppen met deze asielwaanzin’.

Het moderniseringsproject gaat begin volgend jaar van start en zal zo’n vier jaar in beslag nemen.