Weer & Verkeer

Geen treinen tussen Leiden en Hoofddorp tijdens avondspits

Door een kapotte bovenleiding rijden er geen treinen tussen Leiden en Hoofddorp. Ook tijdens de avondspits zullen reizigers moeten omreizen.

De bovenleiding raakte donderdagochtend in de buurt van Nieuw-Vennep beschadigd over een afstand van 4,5 kilometer. De schade is groot, zegt ProRail. De spoorbeheerder onderzoekt de oorzaak.

Door de problemen kwamen drie treinen stil te staan. De ongeveer 1400 treinreizigers die vastzaten werden geëvacueerd. Ze moesten overstappen op treinen die zonder bovenleiding kunnen rijden en werden daarmee naar stations in de buurt gebracht.

Problemen tot na de avondspits

De NS zet bussen in tussen Leiden en Hoofddorp, maar het aantal is wel beperkt, waarschuwt de vervoerder. Treinreizigers worden daarom aangeraden het traject te mijden en om te reizen.

Reizigers tussen Schiphol en Leiden kunnen omreizen via Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Tussen Schiphol en Rotterdam kan de hogesnelheidslijn worden gebruikt. ProRail denkt nog tot zeker 18.00 uur bezig te zijn met het herstellen van de bovenleiding.

Redactie/ANP