112

Politie gaat niet uit van opzet bij dodelijke aanrijding Doesburg

De politie gaat in de zaak van de dodelijke aanrijding in Doesburg niet langer uit van mogelijke opzet. Vrijdag kwam bij dat ongeluk een 80-jarige vrouw uit Velp om het leven.

Het slachtoffer zat met drie anderen in de aangereden auto die door een donkere stationwagen van achteren aan werd gereden. Afgelopen zondag heeft de politie een 57-jarige vrouw gehoord uit de gemeente Bronkhorst. Zij was de bestuurder van de auto die achterop klapte.

Niet met opzet

Na het ongeluk op de N317 bij Doesburg is ze doorgereden. “Op grond van dit verhoor, maar ook op grond van het onderzoek tot nu toe, lijkt het er op dat het ongeval niet met opzet is veroorzaakt”, aldus de politie.

De politie heeft de vrouw na onderzoek kunnen vinden. Het onderzoek is echter nog in volle gang, want de exacte oorzaak is nog altijd niet duidelijk.

Niet aangehouden, wel verdachte

Na het ongeluk was de 80-jarige vrouw er meteen slecht aan toe, en is later in het ziekenhuis overleden. De andere inzittenden van de auto (een vrouw van 51 , twee mannen van 49 en 81) raakten ook gewond.

De politie laat aan Hart van Nederland weten dat de 57-jarige vrouw niet is aangehouden en dus niet vastzit. Ze is nu officieel verdachte in de zaak. Een woordvoerder geeft aan dat het Openbaar Ministerie (OM) later zal bekijken wat ze met deze zaak gaan doen.

Foto: SPS Media