Hulpdiensten massaal naar ziekenhuis Rotterdam vanwege valse ebola-melding

Hulpdiensten vertrokken gisteren massaal naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, nadat daar een patiënt was binnengekomen die ebola zou hebben. Dat bleek niet het geval, zo bevestigde de Veiligheidsregio kort na middernacht.

Volgens het AD was de patiënt een vrouw die ziek uit Congo was teruggekeerd. Ze had koorts en moest braken en daarom werd gedacht dat het mogelijk om het ebola-virus ging. De vrouw werd daarop direct in een isolatie-container geplaatst en de huisartsenpost, waar de vrouw zich had gemeld, werd met linten afgezet. Mensen die op dat moment binnen waren, mochten het pand niet verlaten.

Groot risico

“Er is direct volgens protocol gehandeld en alle hulpdiensten zijn ingeschakeld”, zegt het ziekenhuis. In het AD zegt een internist dat hij niet vindt dat er te veel hulpdiensten zijn ingeschakeld. “Ebola is een groot risico voor de omgeving.”

De afgelopen jaren zijn er in Nederland meer meldingen geweest van patiënten die het ebola-virus zouden hebben. Tot nu toe bleek dat iedere keer loos alarm. Ebola is een zeldzame infectieziekte, maar mensen kunnen er erg ziek van worden en uiteindelijk zelfs aan overleden. Het virus komt vooral voor in Afrika.