112

Gedupeerde brandstichting Tilburg: "We zouden voor het eerst met de caravan op vakantie gaan"

Er zijn al twee verdachten aangehouden voor de verschillende branden die in de nacht van woensdag op donderdag Tilburg teisterden maar voor Jurgen Janssens is dat slecht een schrale troost. Van zijn pas gekochte caravan is helemaal niets meer over.

Hij zou samen met zijn gezin aankomend weekend op vakantie gaan met de caravan maar de onverlaten dachten daar anders over toen zij de caravan van Jurgen Janssens in de hens zetten. En daar bleef het niet bij, ook een schutting, een schuur, een busje en twee containers moesten er aan geloven.

Overstuur

”Vooral de kinderen zijn erg geschrokken, de oudste was de hele nacht overstuur”, vertelt Jurgen. ”Het duurde de hele nacht voordat hij weer in slaap kon komen. Bij elk piepje of gekraak schrok hij weer wakker, wat best begrijpelijk is na zo’n gebeurtenis.”

Lees ook: Politie pakt verdachten op voor brandstichting in Tilburg

Voordat de brandweer kon arriveren heeft Jurgen geprobeerd om de caravan zelf te redden maar dat lukte niet. ”Met een brandblusser heb ik nog geprobeerd om het vuur te doven, maar ik kon überhaupt niet eens in de buurt komen. Het vuur was gewoonweg te heet om iets te doen.” Ook hulp van de buren mocht niet baten. ”Tja, dan sta je hier gewoon toe te kijken hoe je investering wegbrandt.”

Brandstichting

En het is extra zuur voor Janssens omdat hij de caravan pas vorig jaar heeft gekocht: ”Wij zouden dit jaar voor het eerst op vakantie gaan met de caravan. Hij stond een half jaar in de stalling in de buurt en daar was niets aan de hand. Nu staat ie een paar dagen in de straat en vliegt het ‘spontaan’ in de fik, dit kan niets anders zijn de brandstichting”, concludeert Jurgen.

Ook de politie denkt een brandstichting. Dankzij getuigen kwam de politie op het spoor van verdachten. Een werd aangehouden aan de Poststraat, de ander aan de Spoordijk. Beiden zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de branden.