Sport

Gedeelte dak AZ-stadion ingestort en voorlopig niet toegankelijk

Een stuk van het dak van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar, het AFAS Stadion, is zaterdagmiddag ingestort. Er is niemand gewond geraakt. Volgens de Veiligheidsregio NHN is de harde wind de oorzaak. Het stuk dak, van ongeveer 20 meter breed, is op de tribune terecht gekomen.

Een woordvoerder van AZ zegt dat de club blij is dat er geen gewonden zijn gevallen en dat er niemand aanwezig was in het stadion toen het gebeurde. De club was daar op dat moment niet aan het trainen. Vanwege de wind werd elders binnen getraind.

Wedstrijd donderdag in gevaar

Het terrein van het stadion is voorlopig niet toegankelijk. De komende dagen zijn drie wedstrijden gepland in het stadion. Maandag speelt de jeugd en donderdag speelt AZ in de Europa League tegen FC Marioepol uit Oekraïne. Of die wedstrijd in het stadion kan worden gespeeld of elders, of wellicht helemaal wordt uitgesteld, is nog onduidelijk. AZ-directeur Robert Eenhoorn heeft daarover contact met de voetbalbond KNVB, aldus de zegsman. “We willen een stadion dat voor alle fans veilig is”, stelt hij.

AZ nam het AFAS Stadion (voorheen DSB Stadion) op 4 augustus 2006 officieel in gebruik. Op het dak van het stadion liggen 1725 zonnepanelen. Of dit op de een of andere manier heeft bijgedragen aan het instorten van het dak wordt onderzocht.

Foto: AZ Alkmaar