Lifestyle & Entertainment

'Gebruik social media afgelopen jaar flink gedaald, Instagram stijgt'

Het gebruik van social media is het afgelopen jaar licht verminderd. Dat blijkt uit onderzoek onder 3600 Nederlanders. Het gemiddelde gebruik ligt nu op onder de 80 minuten per dag. Ten opzichte van 2017 is dit een daling van vier minuten.

Totaal spenderen Nederlanders zo’n 1,1 miljard minuten per dag aan sociale media volgens een onderzoek van Multiscope. Whatsapp en Facebook (32%) zijn het populairst, ondanks dat deze social media in gebruik wel zijn verminderd.

Instagram uitzondering

Instagram daarentegen groeit qua gebruik. Ten opzichte van 2017 is het gebruik met twee minuten gestegen en zijn er een miljoen nieuwe gebruikers bijgekomen. Daarmee is de app de enige uitzondering op de regel. Inmiddels maakt één op de drie Nederlanders gebruik van Instagram.

Minder Facebook in de toekomst

Volgens Multiscope zal het gebruik van Facebook in de toekomst verder afnemen. Een kwart van de respondenten gaf namelijk aan dat zij in de toekomst minder gebruik gaan maken van de dienst. Daartegenover vinden respondenten Whatsapp en Instagram nog wel interessant genoeg om vaker te gebruiken in de toekomst.