Sport

Gasly negeerde teamorder Red Bull: 'Laat Max voorbij!'

Pierre Gasly eindigde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië voor het eerst dit seizoen voor Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Zonder de crash tussen Verstappen en Vettel was hem dat echter niet gelukt. Toch bleek de Fransman tijdens de race een tikkeltje overmoedig

Safety car

Gasly kende een sterke kwalificatie en wilde ook tijdens de race schitteren op het legendarische circuit van Silverstone. Dankzij een safety car-fase kwam hij op plek vier te rijden, direct voor Verstappen. Het team verwachtte dat Gasly zijn teamgenoot voor zou laten, maar dat gebeurde niet.

De Fransman reed rond met iets oudere banden, dus verzocht het team hem om Verstappen na de safety-care periode voorbij te laten. Gasly besloot echter om zijn positie te verdedigen, waarop Verstappen zijn ongenoegen uitte via de boordradio en aangaf sneller te zijn. In de 26ste ronde kreeg Gasly van zijn race-engineer het verzoek om Verstappen voorbij te laten: ”Vergeet niet dat we verschillende strategieën hebben. Laat Max voorbij en probeer hem te volgen. Houd hem niet op.”

‘Ik houd hem niet op!’

Dat was niet zo naar de zin van de Fransman: ”Ik houd hem niet op!”, was zijn antwoord. Teambaas Christian Horner vindt het daarna welletjes geweest en besluit om in te grijpen. ”Pierre, dit is Christian. Je moet Max voorbij laten, jij rijdt met een andere strategie.” Gasly gaf vervolgens wel gehoor aan het bevel van de teambaas en liet Verstappen voorbij. Toch eindigde de Nederlander uiteindelijk achter zijn Franse teamgenoot door de botsing met Sebastian Vettel.