112

Garagehouder verslagen na verwoestende brand: 'Het is je bedrijf, maar het is ook je kindje'

De omvang van de schade na de grote brand in het pand van Wout & Melvin Auto en Scooter Service in Den Helder wordt bij daglicht pas echt goed zichtbaar.

“Dit is een beeld wat me eeuwig bijblijft”, vertelt mede-eigenaar Wout. “Het is je bedrijf, maar het is ook je kindje. Je steekt er jarenlang bloed, zweet en tranen in en het brandt gewoon binnen drie uurtjes tot de grond plat. Dat doet wel wat.”

Doorstart

Ondanks de schade en de enorme ravage, blijft de garagehouder optimistisch. “Je kan natuurlijk in een hoekje kruipen en zielig gaan doen, maar je kan ook natuurlijk een plan maken van: wat nu?” Het garagebedrijf is zelfs al druk bezig met het maken van een doorstart. “Er wordt nu al gewerkt aan een werkplaats, zodat we maandag gewoon weer operationeel zijn.”

Lees ook: Veel steunbetuigingen voor getroffen garagehouders na verwoestende brand

Melvin Bruin, de andere eigenaar van Wout & Melvin Auto en Scooter Service, deelde donderdagochtend een foto van de brand op Facebook. “Met liefde en passie in 12 jaar opgebouwd in 1,5 uur verloren!!”, schreef hij daarbij. Onder het bericht stroomden tientallen steunbetuigingen binnen van klanten, familie en vrienden van Melvin en zijn compagnon Wout.