Gallyon neemt na 16 jaar afscheid bij Hart van Nederland

Maandagavond presenteerde Gallyon van Vessem haar laatste aflevering van Hart van Nederland. Ze was vanaf het eerste uur betrokken bij Hart van Nederland.

In 1995 vormde Gallyon samen met Milika Peterzon het eerste presentatieduo van Hart van Nederland op SBS6. In 1997 verliet ze SBS6 waar ze in 2004 terugkeerde om de afgelopen vijftien jaar weer Hart van Nederland te presenteren.

Van 2006 tot en met 2012 was ze ook een van de vaste gezichten van Shownieuws. Gallyons afscheid als presentatrice van Hart van Nederland hangt samen met toekomstige aanpassingen in het programma. SBS6 is Gallyon dankbaar voor haar onafgebroken inzet en betrokkenheid.

Gallyon vertelde eerder over haar afscheid. ”Ik heb de afgelopen 16 jaar met ongelofelijk veel plezier en liefde bij een van de meest gewaardeerde nieuwsprogramma’s van Nederland gewerkt. Ook heb ik met veel passie programma’s als Actienieuws, Stem van Nederland en Team Vermissingen gemaakt en gepresenteerd. Daar ben ik trots op. Het programma Hart van Nederland gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer. Ik wens mijn mede-presentatoren, redactieleden en alle andere collega’s veel succes. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Met opgeheven hoofd

Zichtbaar geëmotioneerd nam Gallyon maandagavond afscheid en bedankte ze de trouwe kijkers voor hun steun. ”Ik zeg het echt uit de grond van mijn hart; dat ik het heel eervol vond om voor u, al die jaren, dit programma te mogen presenteren. U bent het programma al die jaren trouw gebleven en wellicht zijn uw kinderen in de loop van de tijd ook mee gaan kijken. Ik wil jullie ook bedanken voor al die hartverwarmende berichten van de afgelopen paar weken.”

Gallyon sluit haar laatste aflevering af met de de woorden: ”En nu, Piet met het weer. Go Piet!”.