Frisse Moederdag luidt weersverbetering in

DEN HAAG (ANP/WEERONLINE) – Na een koele zaterdag met in het zuiden en oosten wat regen, verloopt ook Moederdag fris. Het wordt zondag volgens Weeronline 11 tot 14 graden. Toch maakt de zon veel goed. De frisse, maar vrij zonnige Moederdag is een opmaat voor warmer weer na het weekend.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het in het zuiden regenen en overdag maakt ook het oosten kans op lichte neerslag. De meeste regen valt in Limburg en daar kunnen de buien zaterdagmiddag nog een tijd aanhouden. In het noorden en westen is het droog met zonnige perioden en later breekt ook in het midden van het land de zon door. In de avond klaart het breed op.

De maximumtemperaturen komen uit tussen de 11 en 15 graden, maar door de matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordoosten voelt het een stuk frisser aan.

Zon op Moederdag

Moederdag wordt zondag zonnig en fris. Het wordt maximaal 11 graden in het noorden tot ruim 14 in het zuiden. Daarmee is het een stuk kouder dan gebruikelijk. Halverwege mei zijn middagtemperaturen van 15 tot 19 graden normaal. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en daardoor is het genieten van Nederlandse wolkenluchten. Bovendien blijft het droog en waait er een matige noordenwind. Het is dan ook prima weer om naar buiten te gaan.

Ook maandag bepalen zon en stapelwolken het weerbeeld. Na een frisse start met in het binnenland lokaal lichte vorst wordt het ’s middags 12 tot 15 graden. Dinsdag wordt het al wat warmer met maxima van 13 tot 17 graden en in de tweede helft van de week stijgt de temperatuur naar normale waarden van 15 tot 18 graden. Ook de zon laat zich dan vaker zien. In het zuidoosten is kans op temperaturen van 19 à 20 graden. Op 25 april was het voor het laatst ergens in Nederland 20 graden of meer.