112

Fikse brand in bedrijfspand in Rijswijk, brandweer roept op ramen en deuren te sluiten

De brandweer in Rijswijk is dinsdagochtend uitgerukt voor een bedrijfspand aan de Steenplaetsstraat. De brand brak rond 08.50 uur uit. Er werd vrijwel direct opgeschaald door de hulpdiensten.

Bij de brand raakte niemand ernstig gewond. Er zou een persoon nagekeken zijn door het ambulancepersoneel vanwege rookinhalatie. Er zijn verder geen personen meer aanwezig in het pand.

Eenmaal ter plaatse kwam er veel rook vrij uit de twee ingangen van het pand van Kiwi Electronics en besloot de brandweer extra voertuigen en mankracht op te roepen. Meerdere korpsen uit de regio assisteren om de brandhaard te bedwingen. De hulpdiensten hebben onder andere een motor en voertuigen weten veilig te stellen. De brandweer houdt nu het pand nat van buiten, dit om te voorkomen dat de brand over kan slaan naar naastgelegen panden.

Ramen en deuren dicht

De brandweer roept op social media op om ramen- en deuren gesloten te houden om overlast van de rook te voorkomen. Ook wordt er geadviseerd om automatisch airconditioning uit te zetten.

De brand zou zijn ontstaan in een printer.

Beeld: Regio15