112

14-jarige fietser overleden na aanrijding in Kolhorn

Een 14-jarige jongen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een aanrijding bij het Noord-Hollandse Kolhorn. De fietser was samen met vrienden onderweg.

Het dodelijke ongeluk gebeurde kort na middernacht op de N248 bij Kolhorn. De jongen werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed. De vrienden van de jongen fietsten zijn opgevangen en krijgen nazorg.

De 37-jarige bestuurder van de auto was niet onder invloed van alcohol. Het onderzoek naar de oorzaak loopt nog.

Andere fietser aangereden door vrachtwagen

In het Gelderse Kerkdriel is zaterdag ook een fietser om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Op de kruising van de Provincialeweg en de Grote Inghweg werd een man aangereden door een vrachtwagen.

Hulpverleners probeerden hem nog te redden, maar dat is niet meer gelukt. Hij overleed ter plekke. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

Man dood na aanrijding met tractor

In Limburg is vrijdagavond een 83-jarige fietser overleden na een verkeersongeluk. De man werd eerder op de dag rond 15.00 uur aangereden door een tractor op de Laagheideweg in America.

Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De 41-jarige bestuurder van de tractor is als verdachte verhoord. De precieze oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Tekst: ANP
Foto: HFV Photo Services