Sport

Feyenoord pakt Porto met 2-0, AZ speelt gelijk tegen Manchester United

Feyenoord heeft in de groepsfase van de Europa League in eigen huis gewonnen van FC Porto. Op basis van een spectaculaire tweede helft versloeg de formatie van coach Jaap Stam de Portugese favoriet met 2-0. AZ hield Manchester United op 0-0.

Feyenoord doet weer mee in Europa

In de 49e minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Jens Toornstra scoorde na een actie van Sam Larsson. In de 80e minuut maakte Rick Karsdorp er na een solo 2-0 van. Tussendoor raakten de Portugezen twee keer de lat en één keer de paal. Feyenoord (Steven Berghuis) schoot één keer op de lat.

Op de niet helemaal fitte Orkun Kökcü na speelde Feyenoord met het elftal dat afgelopen zondag FC Twente versloeg. Nicolai Jørgensen, die last heeft van een paar ribben, ontbreekt nog steeds. Feyenoord had de eerste wedstrijd in de groepsfase verloren van Rangers FC.

AZ speelt 0-0

AZ heeft in de Europa League opnieuw een punt gepakt. De Alkmaarse ploeg bleef in Den Haag tegen een kleurloos Manchester United steken op 0-0. De nummer drie van de eredivisie was in een matig duel de betere ploeg, maar toonde te weinig scherpte in de afwerking.

ManUnited trad met een jeugdig gelegenheidsteam aan. De Nederlandse aanvaller Tahith Chong (19) bleef bij de nummer tien van de Premier League op de bank.

In groep L leiden Partizan en ManUnited met 4 punten, gevolgd door AZ met 2. De Alkmaarse ploeg speelde eerder met 2-2 gelijk tegen Partizan.

Over drie weken speelt de Noord-Hollandse club de volgende groepswedstrijd tegen het nog puntloze FC Astana, eveneens in Den Haag.

ANP