Sport

Feyenoord bevestigt komst Advocaat: 'Kleine generaal' maakt seizoen af bij Rotterdammers

Dick Advocaat maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Feyenoord. De Rotterdamse club bevestigt dat de 72-jarige Hagenaar de opgestapte Jaap Stam opvolgt.

Stam nam maandag ontslag bij Feyenoord, een dag na de kansloze nederlaag bij Ajax (4-0). Hij trok zijn conclusies nadat de landskampioen van 2017 slechts drie overwinningen boekte in elf wedstrijden en op de twaalfde plaats staat in de eredivisie.

Cor Pot

‘De Kleine generaal’ neemt John de Wolf, trainer van tweededivisionist Spakenburg, mee als assistent naar de Kuip. Ook Cor Pot gaat Advocaat bijstaan. Dat betekent dat Feyenoord per direct afscheid neemt van de assistent-trainers Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay. Said Bakkati mag wel aanblijven in de technische staf van Feyenoord.

Sparta

Advocaat leidt donderdag zijn eerste training in Rotterdam. Daarna wordt de oud-bondscoach in De Kuip gepresenteerd. De ervaren coach, met inmiddels een enorme staat van dienst, was vorig seizoen trainer van FC Utrecht. Hij leidde de club naar Europees voetbal. Het seizoen daarvoor moest hij nog proberen Sparta in de eredivisie te behouden. Die missie slaagde niet.