Lifestyle & Entertainment

Fans in actie tegen McDonald's om weghalen Michael Jackson-beeld

Fans van Michael Jackson voeren maandagochtend actie bij het hoofdkantoor van McDonald’s Nederland in Amsterdam. Ze zijn verontwaardigd omdat McDonald’s vorige week bij het filiaal in Best een standbeeld van Michael Jackson verwijderde. Het beeld stond er al 23 jaar.

Aanleiding voor het verwijderen van het standbeeld is de documentaire Leaving Neverland waarin twee mannen de King of Pop beschuldigen van seksueel misbruik. De fans noemen deze film eenzijdig.

‘Ken de feiten’

De fans zetten hun verontwaardiging kracht bij door om 10.00 uur met een vrachtauto naar McDonald’s te rijden met daarop de tekst ‘Michael Jackson is onschuldig – Ken de feiten’ en een verwijzing naar de website mjinnocent.com. Het mobiele billboard doet daarna op de route tevens Paradiso aan.

Lees ook: Fans Michael Jackson demonstreren tegen docu in Hilversum

Het poppodium annuleerde onlangs een tribute-voorstelling rondom Michael Jackson.

Ongelooflijk eenzijdig

“McDonald’s geeft aan dat ze vrezen dat Michael Jackson ook onprettige gevoelens bij klanten op kan roepen. De film Leaving Neverland is echter ongelooflijk eenzijdig, alleen gebaseerd op verklaringen van twee mannen, en juridisch niet hard te maken”, staat in een persverklaring van de Nederlandse fans van MJ Innocent.

Besluit te snel

Ze vinden het besluit van McDonald’s te snel, zeker nu aan het licht is gekomen dat de documentaire tegenstrijdigheden bevat. De fans hadden liever gezien dat McDonald’s met hen in gesprek was gegaan om gezamenlijk een oplossing te zoeken. “Helaas heeft McDonald’s er voor gekozen het beeld in alle stilte te verwijderen.”

Lees ook: McDonald’s haalt standbeeld Michael Jackson weg bij restaurant in Best

Het beeld in Best werd jaarlijks bezocht door duizenden mensen die hiervoor speciaal naar Best kwamen, ook vanuit Duitsland, België en Frankrijk.

ANP