112

Familiedrama Den Haag: 'Moeder riep: wat heb ik gedaan, wat heb ik gedaan?'

In de wijk waar een jongetje meerdere malen werd gestoken door naar verluidt zijn eigen moeder, zit de schrik er goed in. Buren hoorden een kind schreeuwen en toen ze poolshoogte gingen nemen zagen ze dat hun buurjongetje van 10 jaar een bebloede arm uit het raam op de eerste verdieping had gestoken. Zijn moeder zat op haar knieën in de woonkamer, vertelt de buurman.

“Ze was duidelijk de kluts kwijt”, zegt hij. “Ik heb op het raam gebonsd, ze stond op en deed de deur open. Het was één en al bloed wat we zagen. Ik zag het mes al liggen op de bank.” Volgens hem ging het om een vleesmes, van wel 30 of 35 centimeter.

Zijn vrouw vertelt dat de moeder alleen maar uit kon brengen: “Wat heb ik gedaan, wat heb ik gedaan?”. Daarop ging de buurman meteen naar boven, naar het jongetje.

Lees ook: Kind (10) gewond bij steekpartij in Den Haag, ‘enorm veel geschreeuw’

De telefoon van het ventje lag op de trap, een 112-medewerker hing nog aan de lijn. “Het jongetje was ook de kluts kwijt”, vervolgt de buurman aangeslagen. “Hij kon alleen nog maar uitbrengen dat zijn moeder hem gestoken had. Ik probeerde hem te kalmeren, maar dat lukte natuurlijk niet.” Hij onderzocht gauw de verwondingen van zijn buurjongetje, en die logen er niet om. “Hij was volgens mij op wel 4 of 5 plekken in zijn rug gestoken. Dat waren flinke gaten, hij bloedde hevig.”

Het kind is naar het ziekenhuis gebracht, de 48-jarige moeder is aangehouden.

‘Keurige buren’

Zowel deze buurman als andere buren kunnen nog steeds niet geloven dat dit drama zich nou juist in dat gezin heeft afgespeeld. “Het is een triest verhaal. Het zijn keurige buren, zowel de man als de vrouw als de jongen”, aldus een andere buur. “Het zijn heel voorbeeldige mensen. Aardige mensen in de omgang. Iedereen wil zulke buren hebben. Zo’n zielig verhaal.”