112

Familie ‘doodmishandelde’ Ed wil opheldering

Wat is Ed Jansen uit Rotterdam overkomen? Op die vraag wil zijn familie dolgraag antwoord. De politie zegt dat hij na het uitlaten van zijn hond van de trap is gevallen en heeft het onderzoek naar zijn dood afgesloten.

Maar volgens Ed’s nabestaanden is er iets heel anders aan de hand. Zij zijn ervan overtuigd dat hij het slachtoffer is geworden van mishandeling.

De 50-jarige Ed Jansen uit Rotterdam is 19 maart na ruim twee weken in coma te hebben gelegen overleden. Zijn dood was een gevolg van een ernstige hoofdwond. Volgens de politie is de oorzaak hiervan een ongeval, de familie zet hier vraagtekens bij. De vrouw van Ed, zijn zoon en zijn nichtje vermoeden dat er sprake is van een misdrijf.

Bloedvlekken

”Mijn tante trof mijn oom na een wandeling met de hond met een bloedend hoofdwond aan op de bank. De hond was weg en mijn oom sloeg wartaal uit. Zijn zoon heeft gelijk een ambulance gebeld”, aldus een verdrietige Lizzy die nog met veel vragen zit. ”De politie heeft geconcludeerd dat er sprake is van een ongeluk, mijn oom zou van de trap zijn gevallen en zichzelf daarna de trap op en naar de bank hebben gesleept. De zaak is inmiddels ook gesloten. Ik en mijn familie zetten grote vraagtekens bij de conclusie van de politie. Wij denken dat hij een klap op zijn hoofd heeft gehad. De bloedvlekken bij de trap komen niet overeen met een val van de trap, hetzelfde geldt voor het feit dat mijn oom geen verdere verwondingen had. Ook is er eind december twee straten verderop een man ook zwaar mishandeld.”

Lizzy hoopt dat er snel meer antwoorden komen en zijn daarom op zoek naar getuigen. ”We zijn dringend op zoek naar mensen die in de nacht van 1 op 2 maart in de Engelsestraat, Schiedamseweg, Roemeensestraat of rondom de gymzaal in Oud-Mathenessen in Rotterdam iets hebben gezien of gehoord wat wellicht meer duidelijk geeft over wat er met mijn oom is gebeurd.”