112

Familie vermiste Mohamed Anaya doet wanhopige oproep: 'We willen weten waar hij is!'

Sinds Mohamed vermist is, staat haar leven stil. Fatima zette haar baan in Zwitserland on hold om haar familie in deze nachtmerrie bij te kunnen staan. “Met zijn vader is al jaren geen contact meer, die zit in Algerije. Mohamed nam zijn plaats in binnen het gezin, nu is er niemand meer voor hen.”

Op 14 juni werd de zwarte Volkswagen GTE van de 26-jarige Mohamed Anaya in Rijswijk gevonden, maar van hem ontbreekt ieder spoor. Het Openbaar Ministerie looft nu een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de Rotterdammer. De politie denkt dat die vermissing te maken heeft met een partij drugs, die mogelijk onderschept is door de politie.

‘We willen gewoon weten waar hij is, dood of levend’

Tijdlijn

Op vrijdagmiddag 14 juni rond 13.00 uur is Anaya voor het laatst gezien in de wijk IJsselmonde in Rotterdam. Daarna zou hij een afspraak hebben in Den Haag, maar sinds die vrijdagmiddag heeft hij zijn telefoon niet meer gebruikt en geen geld meer opgenomen

Drie dagen na zijn verdwijning is de Anaya’s auto teruggevonden in Rijswijk aan de Vredenburchweg. Het is een zwarte Volkswagen met een flinke deuk aan de voorkant. In de tussentijd is deze auto door meerdere camera’s gefilmd en door omstanders gezien. Vervolgens verdwijnt hij een aantal uren van de radar.

Om 05.28 uur wordt de auto pas weer in Rijswijk gefilmd. Het is onduidelijk of Anaya zelf achter het stuur zit of iemand anders. Vlak erna komt een persoon uit de richting van de auto lopen. De politie wil dringend weten wie die persoon met de opvallende witte schoenen is, want die loopt die ochtend met tussenpozen heen en weer.