Misdaad

Familie van vermoord echtpaar Vis hoopvol na vondst wapen in vijver

De politie doet onderzoek naar het wapen dat vorige week door de 10-jarige Johannes per ongeluk is opgevist tijdens een middagje magneetvissen.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er wordt gekeken of het wapen te linken is aan een zaak of een strafbaar feit. Daarbij sluiten ze de onopgeloste moord op het echtpaar Vis uit Vollenhove niet uit. Het echtpaar werd op 10 september 2009 vermoord in eigen woning. Ze zijn door steek- en schotwonden om het leven gebracht. Een van de zonen van het echtpaar werd drie jaar lang als verdacht aangemerkt en heeft drie maanden in hechtenis gezeten op verdenking van de moord. De dader van de moord is na tien jaar nog steeds niet gepakt.

‘Erg toevallig’

Het wapen dat is opgevist zou een geladen 9 mm zijn. De politie kan dat op dit moment nog niet bevestigen. Het echtpaar Vis is met zo’n zelfde wapen doodgeschoten, vertelt Klaas Vis, een andere zoon van het echtpaar. “Ik vind het wel erg toevallig dat het wapen zo dichtbij in een visvijver is gevonden. Ook is te zien dat wapen al langere tijd in het water heeft gelegen.” Zoon Klaas leeft al jaren in onzekerheid en zal niet rusten tot het misdrijf is opgelost.

Lees ook: Moord echtpaar Vis na 5 jaar nog steeds onopgelost

Ook vriend van de familie Harm Hulleman laat weten het onderzoek van de politie in spanning af te wachten. “Ik heb vanochtend nog contact gehad met de politie, maar het is nog even afwachten.”