Sport

Familie Sherida Spitse in Lyon: 'We gaan ervan uit dat Nederland gaat winnen'

Onder de Oranjesupporters die afgereisd zijn naar Lyon bevindt zich ook de trotse familie van Sherida Spitse. Vol goede moed en een beetje gespannen wachten zij in de fanzone totdat ze het stadion in mogen.

“We zijn bij alle voorrondes geweest en de kwartfinale”, vertelt de moeder van Sherida, Ineke. “Het wordt nu wel heel spannend. Zeker als je hier al dat oranje ziet, dan begint het wel te kriebelen. Ik weet hoe belangrijk deze wedstrijd voor mijn dochter is, ze zal alles op alles zetten om te winnen.”

Lees ook: Oranje gaat WK-finale met respect maar zonder ontzag in

Ook de zus van Sherida, Mariska, is aanwezig in Lyon: “Ik kijk vol trots naar haar! Iedereen had zoveel kritiek op het team en nu staan ze toch maar mooi in de finale.” Mariska vertelt dat ze straks wel gespannen het stadion in loopt: “Als ik daar eenmaal zit wil ik ook winnen. Ik ken mijn zus een beetje, en die heeft dat ook. Ik heb haar veel succes gewenst en gezegd dat ze moet doen wat ze altijd doen, dat doet ze goed en daar vertrouw ik op.”

Regerend wereldkampioen

“We gaan kijken naar een wedstrijd tussen de regerend wereldkampioen en europees kampioen”, vertelt Ineke. “Amerika heeft al een aantal keer gewonnen, dus wij gaan er met al dit oranje vanuit dat Nederland nu eens een keer wint.”

De vader van Sherida is vol goede hoop: “Maar ik vind het ook moeilijk om voorspellingen te geven. Het zal moeilijk worden, maar ik hoop op een mooie wedstrijd!” Ook Mariska onderschrijft dit gevoel: “De Amerikanen zijn hartstikke goed, maar Nederland is wel echt een team. Het wordt heel spannend.”