Opmerkelijk

Familie Ivana Smit ziet af van civiele procedure

De familie van het in Maleisië omgekomen model Ivana Smit ziet af van een civiele procedure tegen het Amerikaanse echtpaar dat volgens de familie betrokken is bij haar dood, Alex en Luna Johnson. Het lukt niet om een advocaat in de Verenigde Staten te vinden die de zaak op no cure no pay-basis wil doen, aldus het AD.

LEES HIER ALLES OVER DE ZAAK ROND IVANA SMIT

In mei kondigden advocaat Sebas Diekstra en de familie Smit aan dat ze de Johnsons, die zij verantwoordelijk houden voor de dood van het 18-jarige fotomodel, via een civiele zaak willen aanpakken. Als het Amerikaanse stel niet strafrechtelijk vervolgd wordt, dan maar proberen ze financieel te raken, was de gedachte.

Advocaten ‘bellen niet eens terug’

Het is afgelopen twee maanden echter niet gelukt een advocaat te vinden die de zaak aanneemt. De benaderde advocaten schatten de kans om te winnen te laag in. “Ze bellen niet eens terug’’, zegt Ivana’s oom Fred Agenjo. De familie Smit heeft niet het geld om een civiele zaak zelf te bekostigen en zocht een advocaat die betaald wilde worden uit een eventuele toe te wijzen schadeclaim.

ANP