Actrice Grives zou rol in film Suriname spelen

HILVERSUM (ANP) – De actrice Imanuelle Grives, die in België vastzit op verdenking van drugshandel, zou een rol spelen in de film Suriname. Ze werd aangehouden op het Belgische festival Tomorrowland met een flinke hoeveelheid drugs. Grives heeft na haar aanhouding verklaard zich te hebben willen voorbereiden op een filmrol en dat ze daarom drugs bij zich had.

De producent van de film, Rodney Leysner, zegt erg geschrokken te zijn van haar aanhouding. “Dat nieuws hakte er flink in.” Het ging om meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ook op het logeeradres van Grives zijn drugs gevonden. Of de actrice ook drugs zou dealen in de film, wil de producent niet zeggen. “We willen alleen bevestigen dat ze het liefje van een crimineel speelt, dat ze zelf ook bepaalde ambities heeft en dat het echt een actiefilm is.”

De actrice zit zeker tot het eind van de maand in de cel in Antwerpen. De rol die Grives zou spelen wordt overgenomen door Fajah Lourens.