Extra treinen en bussen voor Vierdaagse

Vervoerders NS, Arriva en Breng zetten extra treinen en bussen in voor de Vierdaagse en de bijbehorende feesten. Omdat er rond Arnhem en Nijmegen veel wegwerkzaamheden zijn, raden de organisaties van wandelevenement en feesten dringend aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Wie met de auto naar Nijmegen komt, moet meer dan andere jaren rekening houden met omleidingen en files.

De NS laat van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli extra en langere treinen rijden vanuit Zwolle, Utrecht en Den Bosch. De extra treinen rijden ook ‘s nachts om de feestvierders weer naar huis te brengen. Op de laatste dag van feesten en Vierdaagse rijden speciale pendeltreinen tussen Arnhem en Nijmegen. Vanaf het Nijmeegse centraal station rijden gratis NS-treintjes door het stadscentrum.

Tickets kopen

Regionale vervoerder Arriva verzorgt overdag en ‘s nachts extra treinen naar Doetinchem, Tiel en Venray. Reizigers kunnen het beste vooraf een ticket kopen, want op het Nijmeegse station staan lange wachtrijen voor de kaartautomaat, waarschuwt Arriva.

‘Blarenpas’

Busvervoerder Breng laat speciaal voor Vierdaagselopers vanaf 03.15 uur bussen rijden naar de start. Wandelaars moeten daarvoor met hun startkaart een “blarenpas” kopen. Andere buskaartjes zijn niet geldig, om te voorkomen dat dronken feestvierders ook in de vroegbussen stappen. Feestgangers kunnen elke nacht tot ongeveer drie uur tot in de verre omgeving van Nijmegen met extra nachtbussen thuiskomen.

Nijmegen trekt in de Vierdaagseweek ruim anderhalf miljoen feestvierders en zo’n 65.000 wandelliefhebbers met verzorgers.