112

Explosie verwoest grillroom Ali Baba in Drentse Coevorden

In een grillroom aan de Sallandsestraat in het Drentse Coevorden is rond 15.00 uur een explosie geweest. Hierbij zijn waarschijnlijk twee mensen gewond geraakt. Een van de twee ligt vooralsnog onder het puin.

Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatsen. Om veilig te kunnen werken bij het ingestorte gebouw in Coevorden gaat de stroom in de Sallandsestraat en omgeving er af, meldt de Veiligheidsregio.

Binnen ligt nog iemand bekneld, een gespecialiseerd team probeert er zo snel mogelijk bij te komen. Deze persoon is wel aanspreekbaar. Eerder op de middag is er al één persoon onder het pand vandaan gehaald. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Burgemeester

“Het pand is instabiel en de brandweer kan het pand niet in”, meldde burgemeester Bert Bouwmeester eerder. Hij was toevallig in de buurt toen de ontploffing zich voordeed waardoor hij snel kon praten met de hulpverleners.

Ook heeft Bouwmeester gesproken met familie van de slachtoffers. De gemeente laat weten dat de reddingsoperatie van de tweede persoon tijdrovend is omdat die heel zorgvuldig moet gebeuren. Ook omliggende panden worden gecontroleerd of ze nog veilig zijn.

Later meer.

Foto: Burgemeester Bouwmeester

Beeld: Persbureau Meter