112

Exclusief: zo ziet de vrachtwagen eruit na dodelijke aanrijding demonstratie Gele Hesjes

Hart van Nederland heeft foto’s in handen van de truck die betrokken was bij de fatale aanrijding afgelopen vrijdag. Bij het incident kwam een demonstrant om het leven.

Verschillende bronnen vertelden voor onze camera al eerder over hoe de vrachtwagenchauffeur werd belaagd, en hoe de ruiten van zijn cabine werden ingeslagen.

Op de foto’s die in ons bezit zijn, zie je hoe de zijruit volledig is vernield en dat er een groot gat in de voorruit zit.

Vijf, zes bommetjes afgestoken

De advocaat van de vrachtwagenchauffeur vertelt voor de camera van Hart van Nederland dat er mensen in “legerkleding, camouflagebroeken, zwarte truien en bivakmutsen” die richting zijn cliënt kwamen aangestormd. “Meteen werden er een stuk of vijf, zes bommetjes afgestoken,” gaat hij verder.

Lees ook: ‘Agressie niet van Gele Hesjes, maar mensen met bivakmutsen, ijzeren stangen en kettingen’

“Op de vrachtwagen werd van alle kanten geslagen met buizen, ploertendoders en wat je maar kunt verzinnen.” De vrachtwagenchauffeur heeft volgens de advocaat geen enkel geel hesje gezien.

Ondergedoken en bedreigd

“Wat doe je, als chauffeur?!” vraagt een vriend van de verdachte zich moedeloos af voor onze camera. “Je wil weg. Je wil veiligheid zoeken,” verzucht hij als hij over het ongeluk vertelt. Volgens hem zit de man ondergedoken, omdat hij bedreigd wordt.

Het slachtoffer, een 50-jarige actievoerder, werd vrijdagavond doodgereden tijdens een demonstratie in Visé bij Luik. Het ongeluk gebeurde op de snelweg richting Maastricht.