Sport

Ex-wereldkampioen schaatsen Paulien van Deutekom (37) overleden

Paulien van Deutekom is op 37-jarige leeftijd overleden. De oud-schaatsster leed aan longkanker.

Van Deutekom beleefde in 2008 het hoogtepunt uit haar carrière toen ze wereldkampioene allround werd. Dat jaar behaalde ze ook zilver bij de WK afstanden op de 1500 en 3000 meter en goud op de ploegachtervolging. Daarna wist Van Deutekom, bij de ploeg van TVM lange tijd een belangrijke trainingspartner van Ireen Wüst, nooit meer dat niveau te halen.

Lees ook: Gouda apetrots op hun wereldkampioen

Van Deutekom stopte in 2012 met schaatsen. Daarna was ze nog een tijdje werkzaam als analist voor de NOS bij schaatswedstrijden.

Reactie schaatsclub

Schaatsclub SC Gouda, waar Paulien erelid van was, heeft donderdag in een schriftelijke reactie gereageerd op haar overlijden:

“Wij zullen Paulien vooral ook blijven herinneren als een van de vele clubleden die in Den Haag bij het Jeugdschaatsen heeft leren schaatsen en door niet aflatend doorzettingsvermogen en liefde voor de sport een imposante schaatscarrière heeft opgebouwd. Paulien staat in een exclusief rijtje clubleden die hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen. Haar grootste sportieve succes was het behalen van de wereldtitel allround in 2008. Ze werd in dat jaar groots gehuldigd in Gouda. Na het beëindigen van haar actieve sportcarrière was Paulien betrokken bij diverse clubactiviteiten waarbij haar gedrevenheid, enthousiasme en lieve uitstraling vooral de jongste clubgenoten inspireerde.”

ANP/Redactie