112

Ernstig ongeval Goes: ‘Kinderen vroegen of hun moeder nog leefde’

“Huilende, gillende, bloedende kinderen, het was hartverscheurend.” De Zierikzeese Jitske Plugge was met haar gezin onderweg naar de kermis in Goes, toen vlak voor haar het ernstige ongeval gebeurde waarbij zestien mensen gewond raakten.

Plugge heeft het ongeluk zelf niet zien gebeuren, maar was wel vlak daarna op de plek des onheils. “We zijn als enige gestopt en gelijk gaan rennen om de slachtoffers te helpen”, vertelt ze tegen regionaal dagblad PZC. Er waren veel slachtoffers, verschillende gezinnen waren betrokken bij het ongeluk.

‘Kinderen vroegen of hun moeder nog leefde’

“Het was vreselijk, een moeder zat bekneld, kinderen zaten onder het bloed. Ik heb kinderen uit de auto’s gehaald, het was een grote chaos, je weet niet wie bij wie hoort. Kinderen waren verdwaasd, ze vroegen of hun moeder nog leefde, hoe het met hun broertjes en zusjes was. Het was hartverscheurend.”

Lees ook: Zestien gewonden, waaronder kind, bij ernstig ongeluk bij Wilhelminadorp

Tot overmaat van ramp begon een van de auto’s te roken. Een andere vrouw belde de hulpdiensten, die massaal uitrukten naar de plek van het ongeluk. Volgens Plugge is een jongetje zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De politie bevestigt dat onder de slachtoffers enkele zwaargewonden zijn en dat een van de zwaargewonden een kind is. Ook vijftien andere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Plugge kan nog maar moeilijk bevatten wat er is gebeurd. “Je ziet dit normaal op televisie, je gaat er niet vanuit dat je er zelf middenin zit.” Ze is blij dat ze iets heeft kunnen doen.

‘Mensen reden door of gingen filmen’

Plugge maakt zich kwaad over wat er zich na het ongeluk plaatsvond. Bijna niemand stopte om te helpen. “Mensen reden door, of ze gingen staan filmen. Hoe kom je erbij?”

Hoe het ongeluk is ontstaan is nog onduidelijk. De politie heeft het technisch onderzoek afgerond, maar moet alle betrokken en getuigen nog horen.

Beeld: Provicom