Eerste deelnemer over de finish van Nijmeegse Vierdaagse

In alle vroegte is de eerste deelnemer binnengekomen op de finish van de 103e editie van de  Nijmeegse Vierdaagse.

Ronald van Dort uit Ridderkerk kwam rond 08:45 uur aan. Vorig jaar was hij ook al de snelste. Toen kwam hij om 08:30 uur binnen op de Via Gladiola.

Missie Uruzgan

De voormalig militair zit in een rolstoel, omdat hij op een missie in 2008  in Uruzgan met een verkenningsvoertuig op een bermbom reed.

Er waren nog niet echt mensen die hem langs de kant een warm onthaal gaven. Dat komt omdat de meeste deelnemers pas tussen 12:00 en 18:00 uur binnenkomen op de Wedren, de finish locatie.

Snelste tijd

Na de binnenkomst van Van Dort druppelen ook langzaam maar zeker andere deelnemers binnen. Het zijn getrainde mannen en een enkele vrouw, die elke wandelmars zo snel mogelijk proberen af te ronden zonder te rennen. Hardlopen of snelwandelen is namelijk verboden op het Vierdaagseparcours.

Extreem druk

De lopers krijgen vrijdag een uur extra de tijd om de finish in de stad te halen, omdat het op de laatste kilometers in Nijmegen elk jaar extreem druk is. Ook de vele, deels militaire muziekkorpsen die meedoen aan de intocht zorgen voor oponthoud.

Op de eretribune staan onder andere defensieminister Ank Bijleveld en staatssecretaris Barbara Visser van Defensie klaar om de wandelaars in te halen. Bijleveld bracht deze week ook een bezoek aan Kamp Heumensoord, waar de 6000 militaire Vierdaagselopers overnachten.

Live meekijken

Wil je meekijken met de binnenkomst van duizenden wandelaars? Dat kan! Hou dan onze Facebookpagina in de gaten en volg ons op Instagram. Daar zullen we meerdere keren live gaan om verslag te doen van het einde van de Nijmeegse Vierdaagse.