Opmerkelijk

Een van de waardevolste strips ter wereld wordt voor een 'prikkie' geveild

Op de Nederlandse veilingsite Catawiki hebben ze nu wel een hele bijzondere aanbieding. Het is een van de meest gezochte stripalbums ter wereld: Amazing Fantasy #15 uit 1962. In het album van Marvel Comics maakt superheld Spider-Man zijn debuut.

Een jaar na zijn eerste verschijning in Amazing Fantasy werd Spider-Man zo populair dat hij een eigen stripboek kreeg, gevolgd door films, televisieseries en games. Het album werd hierdoor een klassieker in de stripgeschiedenis.

Duizenden euro’s

Mensen kunnen tot 11 augustus bieden op het stripboek. Een ander exemplaar van Amazing Fantasy #15 werd in 2011 voor meer dan 1 miljoen dollar verkocht.

Lees ook: Oudste stripwinkel van Europa bestaat 50 jaar

De geschatte waarde van het exemplaar bij Catawiki ligt een stuk lager, op 13.000 tot 15.000 euro. Dat komt omdat deze strip “in gelezen staat is, met diverse gebruikssporen”.

Goede investering

Dit soort albums zijn volgens Catawiki niet alleen interessant voor verzamelaars en liefhebbers, “beleggers zijn er tegenwoordig ook mee bezig. De rente is zo laag dat je beter kunt investeren in waardevolle zaken. Een stripboek is weer eens wat anders dan aandelen en grond.”

ANP/Redactie
Foto’s: Catawiki