Opmerkelijk

Duitse toerist met kind stapt uit auto in cheeta-verblijf Beekse Bergen

Er is opnieuw een stel toeristen uit hun auto gestapt in het cheeta-verblijf in safaripark Beekse Bergen. Vorig jaar wilde een Frans gezin gezellig gaan picknicken met de cheeta’s, deze keer gaat het vermoedelijk om een Duitse toerist plus een kind.

Dat vertelt ooggetuige Jan Schilders aan Omroep Brabant. Of de toeristen net als de Fransen vorig jaar van plan waren de cheeta’s van wel heel dichtbij te bewonderen of dat ze de Fransen juist expres nadeden is onduidelijk, maar Schilders denkt dat het laatste scenario waarschijnlijk het geval was.

Verschil tussen cheeta en luipaard

“De ranger van de Beekse Bergen was net het verschil tussen een cheeta en een luipaard aan het uitleggen toen een Duitse auto met open ramen en deuren aan kwam rijden. Hij parkeerde in de berm van het verblijf en de passagiers, een man met een kind, stapten snel uit,” vertelt Schilders. “Het leek erop alsof ze iemand bij zich hadden die alles zou gaan filmen, om zo dat Franse gezin na te doen dat vorig jaar in dit verblijf uit de auto stapte.”

Lees ook: Geen extra maatregelen Beekse Bergen na ‘wandeling’ in cheetaverblijf

Desastreuze gevolgen

De toeristen gingen echter weer gauw in hun voertuig zitten toen de ranger ze in het Duits waarschuwde, dus het hele voorval duurde maar kort. Er zijn dan ook – anders dan van het uitstapje met bijna desastreuze gevolgen voor de Franse toeristen – geen beelden van.

Safaripark Beekse Bergen laat weten niet van plan te zijn extra maatregelen te nemen. “Het heeft kort geduurd en was meteen onder controle. Hiermee is de kous voor ons af,” aldus de woordvoerder. Op meerdere momenten in allerlei talen worden de instructies van het park gecommuniceerd, vertelt ze.

Heel vervelend

“Dit is natuurlijk heel vervelend, maar het ziet er niet naar uit dat we onze instructies anders moeten doen. Een miljoen gasten bezoeken ons park jaarlijks. Op een paar uitzonderingen na worden die instructies goed opgevolgd.’’

ANP/Redactie
Bekijk hierboven de beelden uit 2018 van de Franse toeristen en hun oliedomme picknickplannen