112

Drijvend drugslab in Moerdijk 'mogelijk door boobytrap' bijna gezonken

Het vrachtschip waarop een drugslab voor crystal meth was aangetroffen, is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels gezonken in de dorpshaven van Moerdijk. De politie vermoedt dat sabotage aan de boot is gepleegd.

Uit onderzoek bleek dat een soort boobytrap was geactiveerd. Een pomp was vermoedelijk op afstand in werking gesteld, waardoor de boot kort na middernacht water begon te maken tijdens de ontmanteling van het drugslab.

Ontmanteling vandaag voortgezet

Het water stroomde in rap tempo het schip binnen. Medewerkers van de hulpdiensten moesten hun werkzaamheden staken en de boot verlaten. Rijkswaterstaat legde daarna een soort scherm om het schip om verspreiding van chemicaliën en brandstof te voorkomen.

Toen de pomp plotseling stopte, konden de hulpdiensten maatregelen nemen om het verder zinken van het schip te voorkomen. De ontmanteling van het drugslab wordt zaterdag voortgezet.

De bemanning van een politieboot ontdekte het lab op het schip vrijdag tijdens een controle. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De andere opgepakte mannen zijn in Mexico geboren.

ANP