112

Drie zwemmers overleden aan de kust bij Den Haag

Bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar zijn twee zwemmers overleden en ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag kwam een zwemmer ook in de problemen, eveneens met fatale gevolgen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zette een grote reddingsactie op touw om de drie te redden en ze zijn gereanimeerd op de kant, maar dat mocht niet meer baten.

Een ooggetuige die in Wassenaar bij het strandpaviljoen zat op het moment dat het misging met twee zwemmers, vertelt: “Het zou gaan om vijf Poolse jongeren, twee meisjes en drie jongens, die in Nederland werken. Ze aten gezellig vis en dronken wat en gingen daarna zwemmen. In het water kwamen ze in de problemen, misschien door de mui (sterke stroming; red.) die voor de deur ligt”.

Gereanimeerd

Drie Poolse jongeren konden zichzelf redden, maar één van hen, een man, is vrij snel op de kant gehaald door reddingsdiensten en werd gereanimeerd, helaas tevergeefs. Het andere slachtoffer werd pas na circa een kwartier gevonden en uit het water gehaald. “Ik ben geen arts maar het was duidelijk dat hij het niet ging redden”, vertelt de ooggetuige aangeslagen.

Beeld: Regio 15