Misdaad

Opnieuw dreigbrieven verstuurd naar bouwers windmolenparken

Er zijn nieuwe dreigbrieven verstuurd naar verschillende ontvangers die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken in het noorden van het land. De politie wil geen informatie geven over het aantal brieven, inhoud en ontvangers. De brieven maken deel uit van het onderzoek, aldus de politie.

Drie mannen uit Groningen en Drenthe werden in juni al aangehouden voor betrokkenheid bij het bedreigen van ondernemers die meewerken aan de bouw van windmolenparken. Het gaat om een 61-jarige man uit Tweede Exloërmond, een 58-jarige man uit Meeden en een 50-jarige man uit Nieuw Buinen.

Werkzaamheden stilleggen

De afgelopen jaren zijn meerdere incidenten geweest, gericht tegen mensen die op wat voor manier dan ook verbonden zijn aan de aanleg van windmolenparken. Meerdere bedrijven, aannemers en bestuurders kregen dreigbrieven om hen ertoe te bewegen hun werkzaamheden bij de aanleg stil te leggen. Sommigen deden dat ook daadwerkelijk.

Lees ook: Vrees voor hardere acties tegen windmolens: ‘Bedreigingen en brandstichting zijn normaal’

In april werd ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de dreigbrieven. Daarna kwamen tientallen tips binnen.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.