112

Drama in Brabantse Strijbeek: twee jongens (6 en 9 jaar) omgekomen bij woningbrand

Bij een brand in de nacht van zaterdag op zondag in een houten woning het Brabantse Strijbeek zijn twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen.

De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied. De kinderen lagen toen te slapen.

Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen. Een van de overleden kinderen komt uit Rotterdam en was samen met zijn broertje aan het logeren bij oma. Er wordt door een woordvoerder van de politie gesproken over een “tragisch drama”.

Reddingspoging

De twee kinderen sliepen bij de oma van een van de jongens. De vrouw wist met nog een ander kind op tijd het chalet aan de Daesdonckseweg te verlaten. Ze liep wel verwondingen op. Ook de vader van één van de kinderen raakte gewond. De man sliep in een ander chalet en probeerde nog de woning binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk. De man liep bij de reddingspoging brandwonden op.

Ook de moeder van de familie uit Rotterdam sliep in dat chalet. De ouders van het andere kind, die in de omgeving wonen, waren ook ter plaatse.

In het begin was er nog hoop dat de twee jongens ook op tijd het huis waren uit gevlucht. Er werd gezocht met politiehonden. Maar korte tijd later werden twee lichamen van de kinderen aangetroffen op de eerste verdieping van het chalet. Het bergen van de lichamen gaat moeilijk omdat het pand instabiel is geworden na de brand.

Dorp is geschokt

Burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen-Chaam is diep geschokt door de brand in Strijbeek, waarbij twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven kwamen.

“Ik leef intens mee en heb mij gedurende de nacht en de ochtend voortdurend op de hoogte laten houden over de ontwikkelingen ter plaatse. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers”, aldus Minses.

Politie gaat niet uit van opzet

De politie gaat niet uit van opzet, maar er wordt wel een onderzoek ingesteld. Dat wordt altijd gedaan als er sprake is van een niet-natuurlijke dood, in dit geval als iemand overlijdt door een ongeval. Om begrijpelijke redenen is het de komende tijd niet mogelijk om de direct betrokkenen te horen. Het onderzoek zal daarom minimaal enkele weken in beslag gaan nemen, aldus de politie.

De woning is door het vuur grotendeels verwoest. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend.

ANP