Gezondheid

Doodzieke Earl kan laatste wens niet waar maken

De doodzieke Earl Francees uit Arnhem kan zijn laatste wens voordat hij sterft niet waar maken. Earl heeft nog maar kort te leven en als laatste wens zou hij graag naar Bonaire willen gaan om nog een keer zijn familie en thuisland te zien. Om die reis te kunnen maken zou Earl vervoerd worden met een speciaal medisch vliegtuig maar artsen zeggen nu dat hij te zwak is om zo’n lange vlucht te maken.

De vreugde was groot toen er genoeg geld werd opgehaald voor Earl om zijn laatste droom waar te kunnen maken. Er was 20.000 euro voor nodig maar binnen enkele dagen werd er ruim 23.000 euro opgehaald. De crowdfundingsactie werd opgezet door Manon ter Voert, een vriendin van Earl. ”De artsen hebben ons gezegd dat zijn toestand te slecht is om te vliegen. Earl is nog wel aanspreekbaar, slaapt wel heel erg veel. Het is heel snel slechter geworden met hem”, zegt Ter Voert.

Lees ook: Doel crowdfundingsactie voor ernstige zieke Earl ruim gehaald

Familie komt naar Nederland

In plaats van Earl naar Bonaire te brengen, komt een stukje Bonaire naar Nederland toe. Familieleden van Earl vliegen zo snel mogelijk van het Caribische eiland naar Nederland toe om Earl bij te staan tijdens zijn laatste dagen. ”De broer en beste vriend van Earl zullen vanavond landen. We zijn nu bezig om zo snel mogelijk de mensen naar Nederland te krijgen die hij om zich heen wil hebben als hij sterft. We hopen nu zijn zussen op het vliegtuig te krijgen, ook zijn vader wil hij nog zien,” vertelt Manon verder.

Al veertien jaar vecht Earl tegen het Guillian Barre Syndroom, een zeer zeldzame aandoening van het zenuwstelsel. Hij liep de ziekte op na het eten van een stuk kip. Voor behandeling werd hij toendertijd naar Nederland gehaald waar de zorg beter zou zijn en artsen hem beter konden behandelen. Er was een kans dat hij zou herstellen maar beter werd hij niet meer.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.