112

Dode na vechtpartij in azc Weert

Hulpdiensten hebben woensdag in een appartement van het azc in Weert na een vechtpartij het levenloze lichaam van een bewoner gevonden. Volgens de politie is de 25-jarige man door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie heeft een 29-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de bewoner. Hij is ook bewoner van het azc. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus een woordvoerster van de politie woensdag.

Lees ook: Crisisoverleg na incidenten in AZC Weert: ‘We gaan dit probleem aanpakken’

De melding van de vechtpartij kwam rond 08.45 uur binnen bij de politie. Eenmaal ter plaatse werd het stoffelijk overschot gevonden. De politie onderzoekt of de man tijdens de vechtpartij om het leven is gekomen. “In elk geval is hij door geweld omgekomen”, zei de woordvoerster van de politie.

De politie kent de nationaliteit van het slachtoffer, maar wil hierover niets zeggen. Ook over de toedracht van de vechtpartij kon de politie nog niks zeggen.

Hoeveel mensen bij de vechtpartij betrokken waren, wordt nog onderzocht. De politie is ook bezig met het ondervragen van andere bewoners van het azc.

ANP

Beeld: Track ’88