112

Dode en gewonden door ongeluk met meerdere voertuigen op A73 bij Wijchen

Op de A73 bij de afslag Wijchen is dinsdagochtend en dode gevallen en zijn meerdere mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen, meldt de politie. Onduidelijk is hoe ernstig de gewonden er aan toe zijn.

De snelweg in noordelijke richting tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen is volgens Rijkswaterstaat tot zeker 16.30 uur afgesloten. Inmiddels zijn er anti-kijkschermen geplaatst om een kijkfile aan de andere kant te voorkomen.

Brokstukken op de weg

Bij het ongeval zijn twee vrachtwagens en drie personenauto’s betrokken. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt overdwars op het wegdek. De weg is bedekt met brokstukken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat spreekt over een ravage. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn ter plaatse.

Verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via de A67, A2 en A50. Automobilisten die richting Venlo gaan kunnen ook het best via die snelwegen rijden. Verkeer richting Arnhem moet omrijden via Wijchen (A326). Tussen Wijchen en Beuningen staat inmiddels een lange file.

Beeld: SPS Media