112

Automobiliste overleden bij kop-staartbotsing met vrachtwagens op A2

Op de A2 bij knooppunt de Hogt is maandagochtend iemand om het leven gekomen bij een kop-staartbotsing.

De tweepersoonsauto is tussen twee vrachtwagens terecht gekomen en daarbij ingesloten. De enige inzittende was vermoedelijk een vrouw. Meerdere hulpdiensten zijn uitgerukt voor het ongeval. De politie heeft een onderzoek gestart.

Chauffeur vermoedelijk onwel

De Poolse chauffeur van de achterste vrachtwagen raakte gewond en werd na het ongeluk aangehouden. Hij zou ook verdachte zijn bij het veroorzaken van een eerder ongeval op de A67 bij Eersel, maar uit het voorlopige onderzoek van de politie blijkt dat hij daar niet bij betrokken is geweest.

Na een blaastest bleek dat hij geen alcohol in zijn bloed had tijdens het rijden. Vermoedelijk is de Pool onwel geworden op de A2. De chauffeur is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Dashcambeelden

De politie in Oost-Brabant is na het ongeluk naarstig op zoek naar mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Ook wordt er gevraagd om dashcambeelden die andere automobilisten hebben gemaakt.

Ben je getuige geweest van het ongeluk en heb je meer informatie of beeldmateriaal beschikbaar? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Foto: SQ Vision