Lifestyle & Entertainment

Een keer iets anders eten tijdens de kerstdagen? Probeer eens een Frikandellenplank

De kerstdagen staan voor de deur en als gastheer of gastvrouw wil je graag indruk maken op je familie. Met welke recepten blijft deze avond nog lang in het geheugen? Wij zetten een aantal tips op een rij.

Met deze enorme ‘Frikandellenplank’ bij Parkvakanties heb je een ultiem snackgevoel tijdens de kerst. De plank bestaat uit zeven frikandellen, elk met een andere garnering. De Frikandellenplank wordt geserveerd met friet en drie sauzen.

Onbeperkt frituur op ‘Derde Kerstdag’

Heb je na de Kerst nog honger en zin in wat extra calorieën? Dan kun je op 27 december onbeperkt frikandellen, kroketten en bamischijven eten tijdens Het Grote Snackfestijn in Tilburg of Nijmegen.

Ga je liever toch voor een vegetarisch prakkie? Op foodblog Chickslovefood vind je een kerstrecept met maar vijf ingrediënten, waaronder kastanjes. Prima als hoofdgerecht, of in kleine porties als bijgerecht.

Toch liever vis eten deze kerst? Waarom maak je er geen sushi party van? Op Christmaholic staan genoeg ideeën om inspiratie op te doen om een sushi kerstboom te maken. Het ziet er leuk uit en je komt meteen in de kerstsfeer.

Zin in pizza met kerst? Deze kerstpizzaboom van Bettyskitchen is ideaal als borrelhapje. Ook bij kinderen gooi je hoge ogen, want hij is behalve lekker ook heel leuk om te zien.

Geen idee wat je als toetje moet serveren? Wat dacht je van deze ijstaart met pistache, cranberries en frambozen van Francesca Kookt. Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig, maar uiteraard wel een goedwerkende vriezer.

Geef je in plaats van een kerstdiner, een kerstontbijt? Kijk dan eens naar dit recept van Anne Travel Foodie van sojayoghurt, muesli en rood fruit.

Beeld: Pixabay