Lifestyle & Entertainment

Disney+ officieel van start met deze nieuwe titels

Disney+, de nieuwe streamingdienst van entertainmentconcern Disney, is officieel van start gegaan. In Nederland, de VS en Canada kunnen kijkers zich vanaf nu abonneren op de dienst die bijna vijfhonderd films en 7.500 afleveringen van honderden series in de catalogus heeft.

Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren. Zo is vanaf dinsdag de eerste aflevering van The Mandalorian beschikbaar, een spin-off van de Star Wars-films waar fans reikhalzend naar uitkijken.

Lady en de Vagebond

Ook is op de streamingdienst een live action-versie van animatieklassieker De Lady en de Vagebond te zien én een nieuwe doorstart-serie van megahit High School Musical. Ook staat Avengers: Endgame sinds dinsdag in de app.

Proefperiode Disney+

Nederland was het eerste land ter wereld waar Disney de nieuwe dienst uitprobeerde. Vanaf 12 september konden kijkers gratis ‘oude’ content van Disney bekijken; nieuwe programma’s zijn pas vanaf dinsdag beschikbaar. Kijkers die de afgelopen twee maanden nog gratis konden inloggen, betalen vanaf nu 6,99 euro per maand of 70 euro per jaar.

Lees ook: Nederlandse gebruikers kunnen Disney+ exclusief en gratis proberen

Disney liet weten dat het aantal aanmeldingen in de proefperiode “naar tevredenheid was”. Harde cijfers over het aantal Nederlanders dat inmiddels Disney+ heeft of het aantal abonnees dat vanaf dinsdag gaat betalen, geeft het bedrijf niet.

ANP