Dieren

Dirk vangt grootste meerval ooit in Nederland: 2,27 meter!

In een grote visvijver tussen Enschede en Haaksbergen is de grootste meerval in Nederland ooit gevangen. De vis heeft een lengte van maar liefst 2 meter 27.

Vanwege de kracht van de reusachtige vis moest er een boot aan te pas komen om de meerval te vangen. “Het was een strijd van 20 minuten met de ongeveer 70 kilo wegende vis”, zegt sportvisser Dirk Ditters. Hij ging na de vangst met het gigantische dier op de foto. Daarna werd het dier weer terug in het water gezet.

Spanje

Het is niet de eerste keer dat Dirk een zo’n grote vis vangt. “In Spanje heb ik eerder al een keer een meerval gevangen van ruim 2,5 meter. Daar komen meer grote meervallen voor”, zegt de Dirk. Naast Spanje is hij ook actief in onder meer Italië en Duitsland.

De grootste meerval ooit gevangen in Nederland zwemt gewoon weer rond in de wateren tussen Enschede en Haaksbergen. “We hebben de vis niet uit het water gehaald voor de foto, maar we zijn zelf het water in gegaan. Daarna is de meerval weer losgelaten.” In het buitenland is dat proces niet vanzelfsprekend. In Duitsland bijvoorbeeld mogen meervallen die zijn gevangen niet weer teruggezet in het water.

Visvijver

De vangst is gedaan in een grote visvijver van het bedrijf Fishing Adventure tijdens een evenement. In het water zitten meerdere grote vissoorten zoals karpers en steuren. Vanaf 2020 wil Fishing Adventure het voor alle sportvissers mogelijk maken om tegen betaling te vissen in de vijver.

Beeld: Dirk Ditters